Prețul la benzină şi motorină va scădea după ultimele evoluții la burse

Pentru ziua de mâine, 21 octombrie, prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard vor fi în mărime de: 25,11 lei/litru - pentru benzina COR 95 (- 5 bani); 28,84 lei/litru - pentru motorina standard (-9 bani), transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), după o perioadă de creștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, actualmente se atestă o scădere a nivelului mediu al acestui indicator, fapt care se va reflecta și în prețurile la carburanți calculate de către instituţie.

„Cotațiile Platts reprezintă indicatorul care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%. Legislația actuală garantează că atât creșterile cât și scăderile prețurilor de comercializare la benzină și motorină sunt în strictă corelare cu nivelul cotațiilor Platts pentru aceste produse”, indică ANRE.

În industria petrolieră, prețul pentru produsele derivate (de ex: benzina și motorina) este corelat cu cotațiile stabilite zilnic de către compania americană S&P Global Platts, în baza metodologiei Platts.

Înapoi la pagina «Noutăţi»